keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Sienirisotto

Ajattelin jakaa teille sienirisoton reseptin, jota tein tänään ensi kertaa ja siitä tuli kyllä ehdottomasti yksi lempiruoistani. Tämän risoton vaikeusaste on keskiverto, mutta mielestäni se oli kyllä helppo valmistaa :-)


4 annoksen sienirisottoon tarvitset:

200g sieniä (kanttarelleja,herkkusieniä,tatteja tms.) Itse käytin herkkusieniä sekä kanttarelleja.
6 rkl voita
2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
10 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunamehua



Ensin puhdistetaan, ja viipaloidaan sienet. Käytin tuoreita herkkusieniä, mutta kanttarelleja ei lähikaupastamme löytynyt joten turvauduin säilyke-kanttarelleihin. Suosittelen kuitenkin tuoreita!
Sienien pilkkomisen jälkeen hienonna salottisipulit.



Kuumenna sieniä alhaisella lämpötilalla parin minuutin ajan, lisää voi sekä hienonnetut saloottisipulit.
Kuullota, jonka jälkeen siirrä paistinpannu levyltä.


Lisää kattilaan 3 rkl voita, sekä riisit. Kuumenna niitä sekoitellen, kunnes riisi on kuultavaa. Lisää 2 dl vettä + kasvisliemikuutio ja sekoita.

Jatka veden lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt riisiin. Lisää n. 2dl vettä kerrallaan.
Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min.


Lisää lopuksi risottoon sitruunamehu sekä timjami. Valmiin risoton tulee olla kosteaa ja mehevää. Parasta risotto on heti valmistuksen jälkeen, joten ei kannata jättää seisomaan :-)


Itse nautin risoton valkkarin kera, ja kyllä oli hyvää! Äsken otin vielä iltapalaksikin pienen lautasellisen ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti